8 Mayıs 2013 Çarşamba

PATATES MANTISI

 



MALZEMELER
 
 5 adet orta boy patates
 
1 su bardağı yoğurt
 
yarım çay bardağı sıvıyağ
 
3 yumurta
 
1 kabartma tozu
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
3 yemek kaşığı kıyma ( tuz, karabiber, soğan)
 
1 kaşık un

 
YAPILIŞI
 
Patatesleri haşlayın. Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, un ve kabartma tozunu iyice karıştırın. İçine küp küp doğranmış patatesleri ekleyin. Karışımı cam fırın tepsisine dökün. Üzerine hazırladığınız kıymadan köfteler yaparak sırayla dizin.

 Önceden ısıttığınız fırında pişirin. Piştikten sonra dilimleyerek kesin ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin, isterseniz yağda kızdırdığınız  kırmızı toz biber de gezdirebilirsiniz.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder