26 Kasım 2013 Salı

ELMALI KURABİYE-2


MALZEMELER
 
250 gr margarin
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
4.5 su bardağı un
 
 
İç Malzemesi
 
3 elma
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
3 çorba kaşığı şeker
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
YAPILIŞI
 
Hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Diğer tarafta elmaları rendeleyin. Bir tavada diğer iç malzemeleriyle birlikte karıştırarak pişirin. Tarçını en son ilave edin. Hamurdan küçük parçalar alarak merdaneyle açın ve yuvarlak bir kalıp yardımıyla (tencere kapağı da olabilir) yuvarlaklar hazırlayın. Hamurun uç kısımlarını ortaya doğru şeritler halinde kesin.
 


Uç kısmına harcı koyun.

Rulo şeklinde sarın.
Uçlarını içeri doğru kıvırın
 
Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın ve 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. Üzerlerinin kızarmamasına dikkat edin. Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.


****
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder