14 Kasım 2013 Perşembe

TAM BUĞDAY UNUNDAN POĞAÇA


 
MALZEMELER
 
150 gr margarin veya tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı yoğurt

2 yumurta (1 sarısı üzeri için)

1 çay bardağı soda

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

3,5-4 su bardağı tam buğday unu

1 kase ezilmiş beyaz peynir
 
YAPILIŞI
 
Un hariç bütün malzemeyi karıştırın. Unu azar azar koyarak yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamurdan küçük parçalar alarak elinizin içinde açın ve hazırladığınız peynirli harcı içine koyun.
 
 Yuvarlayın ve ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 
 Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.
 
 
 
 ****Hamurun bir kısmını sade yaptım, pişirdikten sonra içlerini çikolata ile doldurdum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder