11 Kasım 2013 Pazartesi

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI

 
 
MALZEMELER
 
1/2 su  bardağı buğday
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı tepeleme un
 
1.5 litre su
 
Köfte için;
 
bir avuç kıyma
 
tuz
 
karabiber
 
YAPILIŞI
 
Öncelikle kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde minik köfteler yapın.
 
 Köfteler hazır olsun.
 
 
Buğdayı haşlayın ve süzün. Yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpın. Çorbayı yapacağınız tencereye suyu koyun ve kaynatın. Haşlanan buğdayları suya ilave edin. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyin. Biraz kıvamını almaya başlayınca köfteleri de ekleyin.  Tuzunu ayarlayın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Son olarak eğer isterseniz,  üzerine yağda yaktığınız kırmızı biber ve nane gezdirebilirsiniz.
 
 
Afiyet olsun:))
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder