4 Kasım 2013 Pazartesi

MİDYE BÖREK



 
MALZEMELER
 
5 adet yufka
 
  2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı su
 
üzeri için yumurta sarısı
 
 
İÇİ için
 
peynir
 
maydanoz
 
 
YAPILIŞI
 
Yufkaları boyuna ve enine keserek 4 tane üçgen parça elde edin. Üçgenlerin uçları  size bakacak şekilde masaya serin. Hazırladığını tereyağı ve su karışımını üzerine sürün. Yufkanın sivri ucunu geniş tarafına doğru büzün. Kelebeğe benzer bir şekil olacak, kanat kısımlarını üst üste getirerek birleştirin.

Birleştirilen yere iç harcını koyun

 kenarlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.

Diğer yufkaları da bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.

180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun:)

 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder