7 Eylül 2013 Cumartesi

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

 


MALZEMELER
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı sıcak süt
 
1 su bardağı maden suyu
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 paket yaş maya
 
yeteri kadar un
 
üzeri için yumurta sarısı
 
 
 
YAPILIŞI
 
Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın. Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin. Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin ve yoğurun. Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün. Ilık ortamda 1 saat bekletin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Poğaçaları tepside 10 dk. bekletin. Son olarak yumurta sarısını üzerlerine sürerek, önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. İsterseniz ortadan ikiye bölerek içlerine rendelenmiş kaşar koyabilirsiniz.
 
Afiyet olsun:))

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder