18 Eylül 2013 Çarşamba

SEBZELİ SULU KÖFTE

 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr. kıyma
 
2 çay bardağı köftelik ince bulgur
 
2 çay bardağı bezelye
 
2 havuç
 
1 orta boy patates
 
1 kuru soğan
 
1 yemek kaşığı biber yada domates salçası
 
yaklaşık 1.5 litre su
 
tuz
 
karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Kıymanın içine bulgur, tuz ve karabiberi koyarak iyice yoğurun. Elinizin içini ıslatarak küçük köfteler hazırlayın. Yemeği yapacağınız tencerede biraz sıvıyağda kuru soğanı soteleyin. Salçayı ilave edin ve karıştırın. Küçük küpler halinde doğranmış havuçları ve bezelyeleri tencereye ilave edin.
 
Biraz karıştırdıktan sonra kaynamış sıcak suyu ekleyin. Yeteri kadar tuz dökün ve köfteleri de kaynayan suya atın. 
 
Havuçlar ve bezelyeler biraz yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin. En son patatesleri koyun, patatesler pişince yemeğiniz hazırdır.
 
Patatesler çabuk pişeceğinden, patatesleri en sona bırakıyoruz.
 
 
 Afiyet olsun:))
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder