17 Eylül 2013 Salı

PASTANE POĞAÇASI

 
 
 
 
MALZEMELER
 
40 gr maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2 yumurta
 
1 paket margarin
 
1 kase beyaz peynir yada kaşar rendesi
 
aldığı kadar un
 
susam
 
 
 
YAPILIŞI
 
Hamur yoğurma kabına unu alın ve havuz şeklinde ortasını açın.
 
Mayayı biraz ılık suyla eritin. Tuzu ve şekeri ilave ederek karıştırın.
 
Erimiş ve soğumuş margarini ve yumurtaları da ekleyerek yoğurun.
 
Üzerini nemli bir bezle kapatarak yaklaşık 2 saat kadar mayalanmaya bırakın.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, elinizin içinde parmaklarınızla açın. İçine peynir koyarak kapatın ve yuvarlak bir şekil verin. Tepsiye dizin ve 10 dakika daha mayalanmasını bekleyin. En son üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
 
Önceden ısıttığınız sıcak fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet olsun:)
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder