10 Eylül 2013 Salı

FIRINDA MAKARNA


 
 
MALZEMELER
 
1 paket boru makarna
 
kaşar rendesi
 
1 bardak ufalanmış  beyaz peynir
 
 
Beşemal Sos için
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı un
 
YAPILIŞI
 
Makarnaları kırmadan bütün olarak haşlayın  ve süzün. Beşemal sosu hazırlamak için tencereye sıvıyağı dökün ve unu biraz kavurun. Sütü ilave edin ve çırpıcıyla iyice çırpın. Haşladığınız makarnayı sosun içine dökün ve iyice karıştırın.
 
Fırın kabına göz kararı makarnanın yarısını alın ve iyice yayın. Üzerine peyniri eşit şekilde yayın ve kalan makarnayı dökün. Makarnanın arasına peynir koyduğumuz için beşemal sosa tuz eklemeye gerek yok. En üste kaşar rendesini serpiştirin.
 
 Önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.
 
 
 
Afiyet olsun:)
 
Not: Ben makarnanın arasına Erzincan tulum peyniri kullandım, tavsiye ederim. Kesinlikle daha lezzetli oldu.

 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder