10 Eylül 2013 Salı

MANTAR ÇORBASI

 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 paket mantar (400gr)
 
yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı un
 
1.5 litre su
 
 
 
YAPILIŞI
 
Mantarları doğrayın ve haşlayın.
 
Biraz tuz atabilirsiniz. Haşlama işlemini yaparken 15 dakika sonra mantarın siyahlaşan suyunu dökün ve kaynar su ekleyerek 10 dakika daha haşlayın. Bu işlemi yapmazsanız çorbanızın rengi koyu olur. Mantarları süzün, bu arada tencereye sıvıyağı dökün ve unu ekleyerek çırpma teliyle pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Soğuk suyu ilave ederek çırpmaya devam edin. 1-2 bardak soğuk suyla bu işlemi yaptıktan sonra kaynar su dökebilirsiniz. Tuzunu ayarlayın, çorbanız kıvamını almaya başlayınca mantarları ekleyin ve birazda bu şekilde pişirin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca çorbanız hazır demektir.
 
 
İsterseniz kızgın yağda 2 çay kaşığı kadar toz kırmızı biberi yakarak çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder