24 Eylül 2013 Salı

ISLAK KURABİYE

 


MALZEMELER
 
125 gr margarin
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 paket kakao (50 gr)
 
Aldığı kadar un
 
ŞERBET İÇİN
 
1.5 çay bardağı su
 
1.5 çay bardağı toz şeker
 
YAPILIŞI
 
İlk iş olarak şeker ve suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğuk olarak kullanılacak. Yumuşak margarin, yumurta, sıvıyağ ve şekeri karıştırın. Unu, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayın. Cevizden biraz daha küçük parçalar alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin. 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Bu arada soğumuş olan şerbete batırıp çıkarın ama sakın bekletmeyin:) Servis tabağına dizerek üzerine hindistan cevizi veya toz fıstık serpin. Bir gece bekleterek servis yapmanızı tavsiye ederim.
 
Afiyet olsun:)
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder