8 Eylül 2013 Pazar

YOĞURTLU KESME ÇORBASI

 
 
MALZEMELER
 
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erişte
1.5 litre su
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
nane
kırmızı toz biber
 
 
YAPILIŞI
 
Çorbayı yapacağınız tencereye suyu koyun ve kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasenin içinde yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Kaynayan suya tuzu ekleyin ve yoğurtlu karışımı dökerek karıştırın. Kıvamını alıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. En son erişteleri ilave edin ve ara sıra karıştırarak pişirin. Çorba hazır olunca, ayrı bir tavada tereyağını (sıvıyağ da olabilir) eritin ve içine kırmızı toz biber, nane ekleyin.

 
Biraz yaktıktan sonra çorbanın içine dökün ve karıştırın.
 
 
Afiyet olsun:))
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder